comptador web

dissabte, 27 de novembre del 2010

AQUESTA VEGADA, NO HO FARÉ

No votaré. No és cap rampell, és una decisió meditada i tinc clar que aquesta vegada no ho faré.

Com que visc fora de Catalunya (espero que sigui només temporalment), podria posar-ho com a excusa, però és evident que podria haver votat per correu. De fet, fa dues setmanes vaig passar per la porta d'una oficina de correus. faltaven uns minuts per dos quarts de vuit del matí i hi havia quatre persones fent-hi cua. Em vaig aturar i vaig pensar: val la pena fer cua per votar?

De seguida ho vaig veure clar, NO. I em sap greu per tots aquells que durant 40 anys no van poder-ho fer, però , en general (sé que posar tothom al mateix sac no és del tot just), la gent entra en política per interessos personals, no per fer QUE LA RESTA TINGUEM UNA VIDA MILLOR (aquest hauria de ser el principi bàsic de la política, no? Solucionar els problemes de la ciutadania i ajudar-nos a que la nostra vida millorés).

Jo mateix estic al·lucinada d'haver arribat a aquesta conclusió: TANT DE BO LA PARTICIPACIÓ SIGUI MOLT; MOLT; MOLT BAIXA i fem que, de cara al futur, s'hagi acabat allò d'entrar en política i fer que la tasca de diputat, regidor etc sigui una poltrona eterna.

35 comentaris:

  1. Estic tan decebut de la classe política que tenim que em pots ben creure quan et dic que aquest dubte també l'he tingut jo mateix en aquestes eleccions.
    El que passa és que jo he arribat a una conclusió diferent, jo penso que la participació baixa només beneficia als que estan en la política per la poltrona. Els que van a votar per interès personal, per amiguisme, perquè esperen treure'n alguna cosa... hi van sempre tots i si la resta no hi anem, encara els hi fem un favor.

    ResponElimina
  2. Solsida: tota decisió és respectable. Però en aquestes eleccions s'han presentat partits amb aires nous. Aquest seria un vot 'contrasistema', 'contrapoltrona', per dir-ho així.

    ResponElimina
  3. A MI EM PASSA EL MATEIX, PERÒ FARÉ UN VOT DE PROTESTA I VOTARÉ PER LA CANDIDATURA ANTICAPITALISTA "DES DE BAIX" PER MOTIUS SEMBLANTS ALS QUE APUNTARIA UNA ABSTENCIÓ ACTIVA. O SIGUI QUE COMPARTEIXO EL QUE DIUS, NOMÉS QUE VULL POSAR CONTINGUT A LA MEVA DISSIDÈNCIA AMB AQUEST CIRC ELECTORAL.

    desdebaix.cat

    ResponElimina
  4. Mcbeu, doncs no hi havia pensat, potser tens raó i el meu raonament només serviria si NINGÚ hi anés (ara mateix recordo una novel.la d'en Saramago on TOTHOMN vota en blanc i el desconcert que això crea).

    Teresa, però tot i així vaig pensar que... aquest cop, NO. gràcies per la visita.

    He fet tard, Tati, potser a les pròximes eleccions

    ResponElimina
  5. Mireia jo fa relativament poquet que no m'abstinc...creia això mateix que dius que quan l'abstenció fos moltíssima els polítics es sentirien al·ludits i farien autocritica, després vaig veure que no, que tant els hi era...i per això em vaig decidir a votar, primer vaig començar per les municipals per allò de la proximitat, després vaig votar a les catalanes ...això si a les generals de l'estat crec que només he votat dos cops...ho sigui que votaré ... a veure què passa

    ResponElimina
  6. Mentre no hagi un sistema millor (els que s'han assejat alternatius no han funcionat) continuaré apostant per la democràcia malgrat els representants que hi ha.

    La baixa participació només beneficia els feixistes que s'omplen de raó que el que cal és depurar el sistema amb mà dura... i això ja ho coneixem.

    Jo crec que hi ha cinc-quanta mil alternatives millors però com sempre ho respecto tot i com que més o menys tots estem emprenyats com tu ens solidaritzem amb la teva opció.

    ResponElimina
  7. Ha estat la campanya més desvergonyida que mai no he vist. I, la veritat, se'm fa estrany que la classe política (coneixedora de la manca de confiança que li tenim a hores d'ara l'electorat) hagi optat per aquesta via.

    Jo acabaré votant; desencisat, però ho acabaré fent. Ja que volen que reflexionem, reflexionats estem.

    ResponElimina
  8. Jo no he votat mai i continuaré sense fer-ho molt de temps, em temo. Tinc moltíssimes raons per a justificar-ho però no em vull extendre, només vull dir que subscric el escrius en la teva entrada al 100%. Salut!

    ResponElimina
  9. mira si ho tinc clar que hores d'ara encara no sé què fer o què puc fer.. i no ho dic contenta..

    ResponElimina
  10. Doncs en lloc de no votar, crec que seria millor un vot en blanc; no es que no ens interessi la política, sinó que fem l'esforç d'anar-hi i dir que no ens interessa cap de les opcions. L'abstenció jo la interpreto com no interés, que surti que vulgui que jo "passo", el vot en blanc si que vol dir que t'interessa, però no hi ha cap opció.

    ResponElimina
  11. Ara m'ha desaparegut el comentari... deia que tot i estic molt i molt decebuda, jo no deixaré mai d'anar a votar. No sóc política, per tant no em dedicaré a construir opcions pel meu país. Aleshores aquesta és una de les coses que puc fer, votar i és una de les poques ocasions on se'm permet dir la meva. No me n'estaré pas.

    Segur que demà m'emportaré algun disgust i durant els propers 4 anys un piló... però sé que tornaré a anar a votar. I si no què? els altres voten, segur!

    ResponElimina
  12. No crec que l'abstenció ( encara que sigui meditada) sigui la solució. Jo també estic decebuda farta i emprenyada i tot i així aniré a votar.

    ResponElimina
  13. Aquesta vegada no estic d'acord amb tu. crec que hauriem d'anar a votar, encara que el vot sigui nul. jo encara no sé a qui votaré però el que tinc clar és que als grans partits no!!

    ResponElimina
  14. Hola Mireia,
    No donis mal exemple, votar és una obligació que tenim tots i és l'única manera que podem demostrar el que sentim i pensem. El vot en blanc és la forma que tenim per demostrar que no ens agrada el que fan els polítics

    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Martí, el vot en blanc se suma al resultat de la majoria, en tot cas seria el vot nul el que consttaria la disconformitat amb tot plegat..

    ResponElimina
  16. JO també crec en la democràcia malgrat alguns dels seus representants i malgrat les seves deficiències.

    ResponElimina
  17. Nosaltres encara no ho hem de fer, però en arribar el moment, em sembla que adoptaré la teua postura, caada vegada em sent més decebuda pels interessos creats dels polítics.

    ResponElimina
  18. Comparteixo la decepció amb els polítiques que manifestes en aquesta entrada, Mireia. Tot i així, he votat perquè ho considero una obligació. Encara que el vot en blanc se sumi a la majoria és una manera de constatar que ningú t'agrada i els periodistes que fan la crònica l'esmenten. El vot nul és una altra manera de manifestar la disconformitat amb els polítics que ens representen. Fas l'esforç d'anar votar però et sents tan decebut que l'únic que et surt és un estrip a totes les opcions. Crec que no votar, una opció lícita com totes, manifesta un desig de no opinar, de considerar que no tens res a dir en això de les eleccions, que tant te fa una opció com una altra perquè cap et representa i ets sents tan poc representada que ni esma d'anar a votar tens. No sé quina és la millor opció per manifestar la profunda decepció que molts catalans sentim amb els nostres representants. No ho sé, la veritat és que me les he plantejades totes ben sincerament. I encara que al final m'he decidit per anar a votar entenc que tu no ho hagis fet.
    Molts petons i abraçades

    ResponElimina
  19. La veritat és que no em sorprèn. Ells ho han provovat, en general crec que el sentiment és el mateix arreu.

    ResponElimina
  20. De la política només espero que no ho espatllin més, que el dia a dia ja és prou difícil com per preocupar-nos del que els polítics es diuen els uns als altres. La política ha de ser un servei a la comunitat´, com bé dius.

    ResponElimina
  21. Jo no podia votar en les vostres eleccions, tant de bo els Països Catalans fossim un Estat de ple dret, però no és així.
    A mi em passa una mica el mateix, els polítics de Mallorca són un fracàs total i absolut. Corrupció i comissions per tot arreu, tots n'estan tocats d'ala!! En ser-hi, crec que tampoc votaré!
    Salutacions

    ResponElimina
  22. Votar és una opció personal; per mi, tan respectable és qui va com qui no hi va; cadascú tindrà els seus motius.

    ResponElimina
  23. Jo vaig prendre la mateixa decisió fa un temps fins que un dia, en un blog, un post molt treballat deia que tal vegada l'absentisme era el que volia la classe política i, sincerament si se pensa una mica, millor per a ells poca gent anant a votar que molta. Me va fer reflexionar i pens anar-hi a les properes eleccions, encara que sigui per votar en blanc. Evidentment tendràs els teus motius i tota decisió, en aquest cas, ha de ser respectada :)

    ResponElimina
  24. Mireia,
    El dret a votar el pots exercir o no. Jo, darrerament me n'havia deixat, i aquesta vegada he tingut una recaiguda. El que jo voldria és que la participació fos molt alta i que ens poguéssim sentir orgullosos dels nostres representants :_(

    ResponElimina
  25. T'entenc. Però jo vaig votar. Sé que és un tòpic, però va costar molt tenir aquest dret i no penso renunciar-hi. I sempre queda la possibilitat de votar en blanc --una gran idea-- o fins i tot nul. Un petó, MIREIA.

    ResponElimina
  26. Mireia,
    No podem passar pel mateix raser tots els polítics. A per tot hi ha gent dolenta però també n'hi ha d'honesta. Jo no vaig poder votar durant alguns anys. La transició a la democràcia es va fer de manera molt tèrbola però tot i així, mentre no hi hagi un sistema més just, jo també aposto per la democràcia i, no voto homes ni dones, voto idees.
    Tant tu com el meu apreciat David, amb la falta dels vostres vots, tracteu igual les idees feixistes i totalitàries que les lliberals i democràtiques.
    I us ho dic des del desencant...

    ResponElimina
  27. Estic absoilutament d'acord amb tu. Tot i que jo aquesta vegada no havia de votar, ho estava pensant, m'agradaria que ara que tenim tantes xarxes socials per estar connectats, algú proposara (i tots ens en férem ressò) anar a votar però fer-ho en blanc, a veure si els polítics reflexionaven una mica.

    ResponElimina
  28. Vaig anar a votar mitja hora abans qeu tanqués el col·legi electoral on em tocava... Però comparteixo plenament el què dius... La ploítica que fan els partits sempre és en funció del partit i no pas del país. El sol fet de que passin set anys malgrat qeu sigui fent-ho malament o senzillament no fent res..., ja els doni dret de cobrar la màxima, ja em sembla de jutjat de guardia i una burla a tots els ciutadans... Per altra banda de plítics, no en veig, només veig mercenaris a favor i afamats de poder. I penso que hi hagués hagut d'haver més d'un 90 per cent ded vot en blanc, que espreguntessin que li passa al poble, ja que els l'anomenen tan...

    Des del far una abraçada amb barretina.
    onatge

    ResponElimina
  29. gràcies a tothom pels vostres comentaris que, en aquesta ocasió, majoritàriament han discrepat de la meva decisió però que, evidentment, són ben rebuts en aquest racó

    ResponElimina
  30. Sento llegir aquesta decissió. Encara que ja es tard.

    ResponElimina
  31. Sento llegir aquesta decissió. Encara que ja és tard.

    ResponElimina
  32. Clar, hi ha molta gent que pensa que votem el que votem res no canviarà. Imagina`t ací a València que ja està la majoria absoluta clar, quina motivació s´hi pot tindre?

    ResponElimina
  33. Vas fer tard, Joana, m'ho repensaré per a les municipals.

    Estonetes, a València ja esteu ben arreglats, ja!

    ResponElimina
  34. Jo també votaré encara que no tingui moltes ganes

    Bon any 2011

    ResponElimina