comptador web

dissabte, 20 de març del 2010

LA FEINA BEN FETA

Com que ara mateix visc fora de Catalunya (espero que sigui temporalment), llegeixo més en castellà. Ara passejo per llibreries on pràcticament TOT és literatura escrita en castellà. Aquesta circumstància, aparentment negativa, va fer que descobrís una editorial que fins fa quatre dies coneixia ben poc (tot i que n'havia vist ressenyes de llibres a L'ESPOLSADA i a altres blogs), es tracta d' ASTEROIDE

Enmig de l'allau de publicacions que arriben a les llibreries, aquest segell editorial ha aportat una "etiqueta" de qualitat que em sembla molt lloable. He de dir-vos que he llegit sis novel.les d'aquesta editorial i TOTES m'han semblat molt bones (cadascuna per uns motius diferents, és clar). I és ben d'agrair que hi hagi editorials que facin aquest esforç per oferir-nos literatura d'alt nivell. I he de dir també que les traduccions són magnífiques.

Jo no sóc de les que afirmo categòricament que gairebé tot el que es publica és dolent, ni caic tampoc en l'altre extrem (el de mirar-nos el melic, que és molt català, i dir que tot allò que es publica, i sobretot si és escrit per autors que ho fan en una llengua amb tants problemes com els que té la nostra, és meravellós)

Així que ja ho sabeu, quan passegeu per la llibreria aproximeu-vos als llibres d'ASTEROIDE, consulteu el llibreter o llibretera (aprofito per reivindicar aquest ofici, que ja sembla que tendeix a desaparèixer!!), a mi m'espera el setè llibre d'aquesta editorial, i estic segura que no em defraudarà!!!

38 comentaris:

  1. Mireia quan temps! has tornat! quin goig llegir-te de nou! Em semble molt bona la troballa dels llibres de l'Asteroide...no sé si en tinc cap però sí que me'ls he mirat en les llibreries que tafanejo i hi estic molt d'acord...feina ben feta! una altra editorial que cuida molt els llibres que edita tant en la forma com en el contingut és edicions Minúscula que acaba d'estrenar la publicació en català també....
    Bé Mireia encantada de llegir-te de nou de veritat ja has pogut llegir l'allau de comentaris que et vam deixar en el bloc....Ben tornada! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Gràcies per les teves paraules, Elvira. En les setmanes de "desconnexió total internauta" sempre buscava un racó per llegir els tres o quatre blogs que més m'estimo, i un d'aquests és el teu, encara que no hi deixés missatges.
    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Jo també celebro tornar-te a llegir. M'anoto aquesta editorial.

    Ens en podries fer alguna ressenya d'aquests llibres...
    Petons i fins aviat!

    ResponElimina
  4. Gràcies per passar pel racó, Rita.
    Sí, tard o d'hora faré alguna ressenya d¡alguna de les novel.les d'Asteroide.

    ResponElimina
  5. Gràcies pel consell.
    Per cert, promocionaràs SANT JORDI allà on ets?

    ResponElimina
  6. Encantada de tornar-te a llegir.
    Jo tampoc no conec aquesta editorial i em sume a la petició de Rita.

    ResponElimina
  7. Mireia... quant de temps!!!! m'agrada tornar-te a llegir i a veure! Tindré en compte aquesta editorial... Una abraçada! Ricard última ronda

    ResponElimina
  8. Josep, Novesflors i Ricard, gràcies per la visita. josep ho intentaré!
    Novesflors, segur que tard o d'hora em picarà el cuc i acabaré fent ressenyes.

    ResponElimina
  9. Hola Mireia,
    És un plaer tornar-te a tenir entre nosaltres. Pel que dius de l’editorial, em sona, encara que no recordo haver llegit res. Ja hi faré una ullada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Benvinguda!!!!!!
    Et trobàvem a faltar. Gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina
  11. Asteroide, els pics que l'he consultada, és una editorial que té coses realment interessants. Te recoman també una editorial que he descobert fa uns mesos, en castellà, que té coses molt interessants: IMPEDIMENTA. Potser la coneixes. Tenen web i la majoria dl que editen són clàssics, autors que valen la pena, però obres potser no tant conegudes pels lectors. Per exemple, ara mateix, d'aquesta editorial, m'estic llegint un conjunt de contes de terror de Charles Dickens realment interessant :)

    Ben tornada, Mireia! ;)

    ResponElimina
  12. hola, Rosa, el plaer és meu de que passis pel racó.
    Marta, benvinguda de nou.
    Caterina, conec l'editorial d'haver vist algun exemplar per la llibreria, però agraeixo el teu comentari perquè ara mateix faré una ullada a la seva web.

    ResponElimina
  13. Per cert, Caterina, se m'ha oblidat dir-te que el que comentes d'"obres potser no tan conegudes" és una cosa que em satisfà molt. És gratificant llegir autors que seguirament no són coneguts per tothom (no són Larssons ni Zafonts) però que escriuen d'allò més bé, ara penso en el magistral Eduard Márquez (espero no fer-me pesada de tant esmentar-lo), en Robertson Davies (publicat a ASTEROIDE precisament), en un valencià "menys mediàtic" que el Torrent o la Clara-Simó -cosa que fa que, injustament, sigui pràcticament un desconegut- i que és un autèntica meravella (es diu Francesc Bodí).
    Tots aquests autors NO gaudeixen d'un lloc privilegiat a les llibreries (vull dir que els seus llibres no te'ls trobes a llocs estratègiament ben situats), i a més a més molts cops els seus llibres hi són poques setmanes, però per això tenim els nostres blogs, per poder parlar una mica d'ells i que, tot i no disposar de la promoció que tenen altres, es puguin donar a conèixer una mica.

    ResponElimina
  14. Caram, Mireia, ben tornada; esperem que sigui per quedar-te. Merci pel link i informació sobre Asteroide.

    ResponElimina
  15. Bentornada! La Fe de l'Espolsada també la deixa molt bé aquesta editorial. Ja m'estranyava, ja que no sortis l'Eduard Marquez. Durant la teva absència t'he fet cas. Vaig llegir-ne un i em va encantar!

    ResponElimina
  16. ferran, espero que continuis visitant el racó.

    Amiga Mireia, benvinguda de nou. Sembla que la fe i jo coincidim en que ASTEROIDE és una editorial que publica novel.les molt dignes. Pel que fa a l'Eduard Márquez, me n'alegro de ser la "responsable" de que l'hagis llegit, si em poso pesada esmentant-lo un cop i un altre m'ho dieu!!

    ResponElimina
  17. Mireia! Com m'alegro de saber-te de nou per aquí!
    No la conec aquesta editorial i pel que expliques, hauré de prendre'n nota. Estaria bé, si disposes de temps, de fer-nos una mica cinc-cèntins d'alguns d'aquests llibres.

    Vas "marxar" amb la tardor i ens arribes amb l'aire fresc de la primavera!
    Merci wapaaa!
    ;)))

    ResponElimina
  18. Jo ja des de petit que m'he acostumat a llegir amb un llibre amb lletres en català que no en castellà. No es que sigui per desavinences polítiques, sinó per costum.

    Una forta abraçada! Per cert, m'he adherit aquest blog. Desitjo que també t'interessi el meu, una abraçada!

    L'imperdible de ℓ'Àηimα

    >Jordi Cirach

    ResponElimina
  19. Ahir consultat la web d'Asteroide, vaig fitxar un llibre per comprar aquest cap de setmana quan faci la meva ruta de llibreries: "El mercader de alfombras" de Phillip Lopate, no sé si el deus haver llegit :)

    ResponElimina
  20. Mireia, ben retornada, me n'alegro de llegir-te de nou! Estic molt d'acord amb tu en què un blog pot servir també per promocionar els artistes menys promocionats, que molt sovint s'ho mereixen tant o més que els altres.

    ResponElimina
  21. ... Feia molt de temps... Libros del Asteroide és d'aquestes editorials que creuen en la seva feina i estimen els seus llibres. Un grup d'editorials independents, entre elles Libros del Asteroide, es van associar, creant Contexto, et deixo l'enllaç... www.contextodeeditores.com

    ResponElimina
  22. Gràcies per tornar, abans de res. Bé, crec que no conec l'editorial. Miraré què ha publicat. Jo intento alternar els llibres en català i en castellà. M'agrada mantenir el meu castellà 'viu', per això el meu blog és en aquesta llengua. A la meva vida el dia a dia és cent per cent català. Un petó.

    ResponElimina
  23. Ben tornada.
    Mireia jo no puc afegir res més sobre Asteroide que no hagi dit ja... Mira't els d'Impedimenta i Nórdica, i Minúscula... i tantes...
    Per cert, el llibre d'en Puntí el pots trobar en castellà publicat per Salamandra.

    ResponElimina
  24. Mireia, sort en vaig tenir de fer-vos cas a la SU i a tu amb el tema de l'Eduard Marquez. Sinó haguéssiu insistit no l'hagués llegit i m'ahuria perdut un gran autor.

    ResponElimina
  25. Hi ha una sèrie de comentaris (de la Marta, Mireia, L'Espolsada i Jordicine -que recordi- QUE ELS HE APROVAT PERÒ S'HAN PERDUT??? (i, per tant, no apareixen). Perdoneu però no sé pas què ha passat!

    Caterina, ja hi he fet una ullada, i segur que algun en compraré.

    gràcies , Kweilan

    Ariadna, tens tota la raó que fan molt bé la feina.

    Jordi, ja hi passo pel teu blog, ja.

    Assumpta, ara mateix estic desentrenada, però espero aviat fer ressenyes.

    En un dels missatges que han desaparegut la Mireia em deia que em dóna les gràcies per haver descobert l'Eduard Márquez per la meva existència, els que encara no heu llegit res d'ell us animo a que ho feu

    ResponElimina
  26. Ja han aparegut!! Coses de la tecnologia

    ResponElimina
  27. mireia ja tenia ganes que tornares perque normalment tu i Kweilan sou els meus referents per a triar les lectures. Eres una crítica literaria de primera.
    saluts a tota la gent del teu blog des del barri del cabanyal de València (un barri en llluita perquè l'ajuntament mos el vol enderrocar)

    Abel

    ResponElimina
  28. Abel gràcies per tornar al Racó, i gràcies també per les teves paraules, però tingues en compte que NO sóc crítica literària (ni molt menys), només us transmeto les meves impressions.
    De vegades hi coincidireu ,i d'altres , clar, no, però en cap cas intento sentar càtedra ni fer de crítica (de crítics de veritat a casa nostra en tenim, i de ben sòlids - JJ Isern, Joan Triadú, David Castillo...)

    ResponElimina
  29. En el comentari d'abans volia dir "insistència", No existència!!

    ResponElimina
  30. Quin goig tornar-te a trobar!!!
    Vagi tot molt bé!!!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  31. Gràcies per tornar a passar pel Racó Eva

    ResponElimina
  32. Et descobreixo ara i t'enllaço ja!
    M'agrada molt la informació que ens dónes sobre editorials i autors (des)coneguts (per a mi es clar!)

    Una abraçada i gràcies!

    ResponElimina
  33. Totalmente encantador tu blog, un placer haberme pasado por tu espacio.

    Saludos y un abrazo enorme.

    ResponElimina
  34. Gràcies per la visita, Mar.

    El placer es mío, sonrisa de hiperión, ahora me paso por el tuyo. Vuelve cuando quieras.

    ResponElimina
  35. Ostres! És vera, jo també n'he llegit 5 o 6 i tots m'an semblats boníssims.

    ResponElimina
  36. Fan una tria molt severa d'allò que editen, i el resultat és fabulós!!

    ResponElimina
  37. Apa...! Has tornat i jo sense entera-me'n. Glupss!! Se m'acumula la feina. Miraré de ficar-hi el nas a totes aquelles entrades perdudes. Amb petites dosis, petits glops, no sigui que m'escanyi.

    Res, benvinguda a la globoesfera.
    Salut,

    ResponElimina