comptador web

dissabte, 20 de juny del 2009

DES DE MADRID...



He trobat això en un blog amic i m'he quedat glaçada.

És un lingüista madrileny!!! Quin goig trobar algú del territori de l'Esperanza Aguirre, Losantos etc, etc, etc que tingui un mínim de sentit comú. Si és que de vegades no fa falta res més que això, una mica de sentit comú.

Si teniu sis minuts més aquí n'hi ha un altre, val la pena escoltar-lo:

27 comentaris:

  1. Gràcies per difondre-ho, Mireia. A Catalunya mateix encara falta molta pedagogia. Tens tota la raó, de vegades el sentit comú és el menys comú dels sentits. Aquest senyor a banda de molt valent, intel·ligent i ben documentat a més és molt simpàtic i fa de bon escoltar. Tota una troballa sorprenent i reconfortant, efectivament.

    ResponElimina
  2. Óscar , gràcies a tu per descobrir-nos aquesta "troballa"

    ResponElimina
  3. Menys mal que queda gent que utilitza el cervell i el seny i no les visceres per tractar del tema lingüístic.Ben trobat i ben publicat Mireia!!!

    ResponElimina
  4. Noia, acabo d'escoltar un video de la ponència a la UOC, on estudio, i hem tingut la mateixa sensació, tu i jo...quina alegria!

    ResponElimina
  5. Osti tu!! fa goig escoltar algú de terres madrilenyes que parli així!
    =)

    ResponElimina
  6. Hola, Elvira, i es tracta d'un catedràtic de lingüística!! Poca broma.
    Sí, el de la UOC també l'he vist Zel.
    Meia, si és el que hauria de ser, vull dir que és normal que un lingüista digui aquestes coses, el més trist és que ENS SOBTI, senyal que les coses no van bé i que la gent, fora de les zones on tenim dues llengües, continua pensant que parlem una altre llengua diferent del castellà per molestar.

    gràcies a tots per la visita

    ResponElimina
  7. Encara que no comaparteixo algunes coses en les que fa referencia a l'anglés, que penso que és necessari i hauriem de tenir-lo com a tercera llengua, la veritat és que diu coses interessants sobre les llengua catalana, sobretot allò que ha dit que als castellano parlants els hi molesta quan ens diriguim en català , però fan tots els esforços del mon en entendre un que els hi pregunta amb anglés.

    ResponElimina
  8. Mireia! Una perla! Tens raó, no ens hauria de sobtar. Puc constatar que jo vaig tenir una experiència amb un xicot madrileny, amic de la meva filla, el qual vaig tenir venint per casa durant sis anys. Llavors ell tenia 20 anys i va donar una de lliçó de linguística a uns companys de facultat, envers el català. És un noi amb molta cultura. És una sort que nosaltres podem parlar més de dues llengües!

    ResponElimina
  9. També estic d'acord amb l'Albert sobre l'anglès.

    ResponElimina
  10. El papanatisme de la societat en aprendre anglès perquè sí, quan hi ha molta gent que encara no domina bé el seu propi idioma, o els que té més a prop, cas de tants castellanoparlants que viuen a Catalunya i volen aprendre anglès o que els seus fills ho facin però passen olímpicament del català. Jo trobo que també té molta raó en això. Això de l'anglès és una altra mena de colonització cultural i sovint no ens n'adonem.

    ResponElimina
  11. Vaig utilitzar un llibre seu quan estudiava, molt interessant, i ara veig que a més de bon lingüista és una persona intel·ligent, me n'alegro.

    ResponElimina
  12. Bon dia Mireia.
    Estic completament d'acord amb tot el que els altres bloggers diuen en els seus comentaris.
    Ho trobo tant interessant i encertat que si no et fa res et manllevaré la idea i a mes t'enllaçaré... com he dit abans, si a tu et sembla be?!
    Que passis una gran setmana i una millor revetlla de Sant Joan!

    ResponElimina
  13. M'han semblat olt interessants els vídeos.

    A veure si ens fas alguna ressenya literària, Mireia, que ja en tinc ganes.

    Glòria Maria

    ResponElimina
  14. Albert, Marta, carme, Óscar, Núria , Anna (em sembla molt bé) i Glòria (a veure si la setmana que bé preparo alguna ressenya) moltes gràcies per passar pel racó.

    ResponElimina
  15. La setmana que VE , volia dir en el comentari anterior, mare meva quina falta d'ortografia!!!

    ResponElimina
  16. No voldria ser la nota discordant, però des del moment que un vídeo així ens emociona hem de considerar que estem molt fotuts perquè és l'excepció i no la norma!
    Malgrat tot, per algún lloc es comença!

    ResponElimina
  17. De tant en tant va bé sentir coses com aquestes...

    ResponElimina
  18. i per què no es podran plantejar sempre les coses de manera tan senzilla? Perquè en el fons, no diu res de l'altre món... però, com molt bé fas notar, és un punt de vista que no té cap de ressò en cap mitjà de comunicació ni en cap punt de vista oficial mai! gràcies per donar-lo a conéixer!!

    ResponElimina
  19. estaria bé que pasessin aquest video a telemadrid, al costat d'aquells en que els catalans som una mena de dimonis i parlem en català, n'estan convençuts, per molestar

    ResponElimina
  20. Quan escoltes això entens que no tot està perdut.
    Gràcies, ha estat un plaer.

    ResponElimina
  21. Una trobada magnífica. Gràcies per fer-la pública. Un petó.

    ResponElimina
  22. Galderich, ma-poc, german, viu i llegeix, trini i jordicine gràcies per la visita i pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  23. Cada día estic més convençuda qe l'anticatalanisme és més cosa dels polítics que de la gent de carrer. Jo vaig ser a Madrid fa cinc anys i record que entrava per tots els museus amb el meu carnet d'estudiant en català i ningú em va dir res, al contrari, ni per xerrar català en públic. Els polític que fan servir el catalanisme per guanyar vots i que el que volen només és poder em mereixen igualment tan poc respecte com els demés. Quan s'hi fiquen la classe política, en general, en certs temes, malament...

    ResponElimina
  24. En part estic d'acord amb el que dius, gràcies per la visita, Caterina

    ResponElimina
  25. Quan raó té, però molt em penso que el seu altaveu poc es de fer sentir per aquelles terres tan centriques i espanyolistes.

    ResponElimina