comptador web

divendres, 9 d’abril del 2010

LITERATURA AL MARGE DE LES NOVETATS EDITORIALS

S'apropa època de venda massiva de llibres, i les editorials fan tota la pressió que poden per "encolomar-nos" les novetats editorials. Res a dir, és el paper que els correspon, però a mi m'agrada recordar que la bona literatura no té cap relació amb les campanyes de les èpoques PRE (preNadal, preSantjordi etc).

Les paradetes que ompliran places i carrers tenen un espai molt limitat, i llavors són els llibreters els que han de fer TRIA. Per això no m'han agradat mai, perquè em veig obligada a comprar allò que ells han decidit que cal vendre. A mi sempre m'ha agradat tenir molts llibres per triar JO.

Abans em guiava per les ressenyes dels crítics i pel meu "olfacte" quan em passejava per la llibreria.- Ara, per mi, ha agafat MOLT pes les opinions dels blogs. aquí tothom pot dir-hi la seva amb sinceritat.

Deixo les meves impressions d'alguns llibres que, tot i no ser novetats, per mi són una garantia.

Fa uns mesos vam debatir força sobre dues lectures que m'havien apassionat. Les recordo ara per als més "nous" del racó. Són aquesta i aquesta , dos exemples de narrativa poètica meravellosa (però que, com comprovareu si llegiu el debat que vam mantenir, no han convençut a tothom)

Us deixo també altres recomanacions, en format breu:

- EN LLOC SEGUR (Asteroide - Wallace Stegner) : aquesta novel.la crec que té l'avantatge que pot agradar a tot tipus de lector, tant als lectors més exigents com a lectors que només busquen passar l'estona.

- QUIET (Empúries - Màrius Serra) : Tendresa, sensibilitat i optimisme malgrat les adversitats de la vida. El trobareu ressenyat aquí

- EL SOROLL DE LA RESTA (Bromera - Francesc Bodí) Aquest el recomano als qui us fa goig descobrir autors desconeguts que us puguin sorprendre.

- Als amants de la història us convido a llegir la ressenya del post anterior.

Trieu el que trieu, el més important és tenir sempre un llibre a la tauleta de nit!

59 comentaris:

  1. Apunte alguna de les teues recomanacions. Tens raó, quan veig que se m`acaba la lectura que tinc i que no tinc recanvi, m`angoixe, necessite tindre sempre un llibre per a conmençar a llegir de seguida. I també és cert que hi ha que tindre paciència a l`hora de buscar noves lectures, ja que per publicitat només ens arriben els bestsellers. El mon blocaire és fantàstic per saber què llegir.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la visita Estonetes. I mira si és fantàstic el món dels blogs que ahir vaig descobrir precisament al teu un llibre que ni tan sols coneixia i que serà el proper que compraré.

    ResponElimina
  3. Hola Mireia! M'hi faré una passejada per inspirar-me cara a Sant Jordi! Salut!

    ResponElimina
  4. Gràcies per les recomanacions. Malgrat tot Sant Jordi és una festa mediàtica (i no només ho dic pels escriptors!) i les tries s'han de fer abans i/o després.

    ResponElimina
  5. Barcelonamade si tens deu minuts pots fer una ullada al que dic, però, clar, després sempre hauràs d'ajustar-ho als teus gustos.

    Galderich, QUANTA RAÓ TENS, però estic segura que a tu no "t'ensarronaran" fàcilment amb les estratègies santJordianes. Gràcies per la visita.

    ResponElimina
  6. Això de les novetats editorials a mi em porta de cap. Per al meu blog quasi sempre estic escollint llibres que no són novetat però que igualment considero interessants i això afecta, evidentment, en el flux de visites o l'interés que desperten les ressenyes.
    És com si el món editorial llancés centenars de títols per deixar-los morir en un període de 3 a 5 anys. És clar que se salven els bons, però hi ha títols molt interessants que es perden en l'oblit perquè no han tingut una difusió suficient.
    En fi, arriba Sant Jordi. A mi m'agrada aquest dia, però no suporto els catàlegs interminables de llibres en que es converteixen els suplements literaris i els "Dominicals".
    Per últim, gràcies per les recomanacions. El llibre de Stegner el tinc vist a la biblioteca, però estic multada fins al juny... sniff...

    ResponElimina
  7. Dels que recomanes he llegit EL SOROLL DE LA RESTA (em va agradar), EL SILENCI DELS ARBRES (també em va agradar) i ULLS VERDS (ja vaig dir en el seu dia que em va semblar un novelón)
    Mireia deixa'm que utilitze el teu blog per a denunciar que l'ajuntament de València a començat a tirar les cases del barri del Cabanyal, quina rabia i quina impotencia quan veus que es carreguen un barri tradicional i deixen a tanta gent al carrer (amb unes indemnitzacions ridicules).I damunt ara tot esta en els tribunals pero l'ajuntament s'ho passa tot pel forro,¿realment vivim en una democracia?

    Abel

    ResponElimina
  8. Estretdebering sancionada fins el juny?? Què has fet?? això dels dominicals i suplements literaris jo no dic que no estigui bé (tot el que sigui dedicar espai a la cultura és positiu), ara bé, el més important és tenir personalitat per no caure en el parany de les promocions de llibres que, després, resulta que són molt fluixos. Jo mateixa he llegit fa poc dos llibres d'aquells que les llibreries tenien MOLT BEN SITUATS (i, el més greu, premiats tots dos en dos premis que "suposadament" tenen prestigi) i puc dir que ... he llençat els diners.

    Abel estic (més o menys) al dia del que passa al barri de la teva ciutat, però malauradament he de dir-te que sembla que hi ha interès immobiliari, amb la qual cosa el polític ho té clar: endavant amb el negoci de fer pisos nous , i els importarà ben poc si hi ha gent que hi viu. Ànims a tots els habitants del Cabanyal. I tens raó, és ben greu que la justícia estigui pendent de resoldre el tema però que l'alcaldessa hagi decidit que ella està al marge de la llei. Ni m'imagino a un ciutadà poden vulnerar la llei, però els polítics... aquests tenen VIA LLIURE.

    ResponElimina
  9. Tindré en compte les teves recomanacions, presents i passades. Aprofito per recordar que cal que es reediti més i no m'atreveixo a dir que en alguns casos valdria més no editar algune coses; és clar que tothom té dret a viure.

    ResponElimina
  10. L'ambient de Sant Jordi sempre m'ha agradat molt, això de passejar envoltat de llibres és tan poc habitual que ho trobo molt especial. Ara, és cert que, quan t'acostes a les parades, la profusió de novetats recorda que la festa en qüestió no és res més que un negoci. La sort és que tenim 364 dies per fer el nostre Sant Jordi particular.
    I m'apunto les recomanacions, que venint d'on vénen, segur que valen la pena.

    ResponElimina
  11. tens tota la raó , jo ja me'n fio molt més de vosaltres els blocaires que no pas del que em posen els llibreters..... De fet a part de blogs de cinema ja vaig fen una bona , boníssima llista de blocaires de literatura....on hi ets inclosa, evidentment!!!!
    et faré cas

    ResponElimina
  12. Mireia,
    Prenc nota de les teves recomanacions. Per mi qualseol dia és el dia del llibre perque, com tot lletraferit, la tinta em fa entrar a les llibreries i passar-hi temps.

    ResponElimina
  13. Pere, tens raó, hi ha joies literàries que només troben a les biblioteques.

    Efectivament David el que faig és reivindicar Sant Jordi cada dia de l'any.

    Bargalloneta fas bé de consultar blogs que parlen llibres, jo acostumo a consultar-ne diversos (L'Espolsada, Kweilan, Tonina, Jordicine, Rita, El veí de dalt, Llegeixes o què, etc, etc). I si parlem de cinema, aleshores EL TEU ÉS UN DELS MÉS SÒLIDS I FIABLES de la blogsfera .

    Glòria gràcies per la visita, ja em diràs que et semblen les recomanacions que faig.

    ResponElimina
  14. M'apunto tot el que ens recomanes Mireia... El Silenci dels arbres ja me'l vaig llegir.....i em va agradar força....veig que ja has tornat del tot al blog i m'alegra que sigui així

    ResponElimina
  15. Hola, Elvira, gràcies per la teva fidelitat al racó. He tornat "del tot", com tu dius, però no sé si podré actualitzar-lo tant com voldria. de moment tinc temps, ja veurem més endavant

    ResponElimina
  16. S'acosta Sant Jordi i encara parlem més de libres que normalemt. Ja saps,(en paralava en un post a principi de setmana que vas comentar), que cada vegada més les meves lectures estan influides pels blogs. M'anoto les teves recomanacions

    ResponElimina
  17. Prenc bona nota de les teves recomanacions. Malauradament no he llegit cap dels dos que enllaces i que dius que vareu debatre, per la qual cosa també en prenc nota. To i que “encara” no tinc massa temps per llegir –dic “encara” perquè aviat potser tindré més temps lliure-
    No m’agraden les diades tipus Sant Jordi, amb els seus rànquings, els seus autors mediàtics, encara que tot això serveixi per donar un respir a les editorials i als llibreters. Opino que per fer aquestes feines, s’ha de ser un autèntic vocacional i, sovint, fins i tot una mica mecenes.
    Salut.

    ResponElimina
  18. Coincideixo amb la teva opinió sobre les novetats. Hi ha d'haver però són cada cop més excessives. Imagina si vaig quedar saturada que des de que vam tancar la llibreria (vaig tenir una llibreria durant prop de 14 anys), només he llegit dos novetats: "L'agonia de Severià Vargas" d'Olga Xirinacs i "Àngels de pedra" de Rosa Pagès (aquest darrer el vaig començar fa dos dies).

    El que no entenc és que no m'agradés "En lloc segur". Sóc l'unica.

    ResponElimina
  19. La veritat és que l'any passat vaig estar a Barcelona per St. Jordi i en les paradetes no vaig trobar res del que m'interessava. Vaig haver de cercar una llibreria i demanar.
    Dels llibres que cites només he llegit el de F. Bodí, un autor que m'encanta. He llegit tres novel·les seues i totes m'han agradat força. Jo també el recomane.

    ResponElimina
  20. Gràcies Mireia per les recomanacions. Penso que hauria de ser sant Jordi tot l'any.Una festa literària con´´itnua :)
    Jo tampoc faig cas de les últimes novetats. Em regeixo per els comentaris, crítiques o el meu estat d'ànim. Sempre un llibre o dos a la tauleta de nit!
    Bona nit i gràcies per ser-hi!

    ResponElimina
  21. A mi como todos los editores me salen corriendo... jajajaja

    Saludos y un abrazo enorme.

    ResponElimina
  22. Gràcies per les recomanacions, Mireia. M'agrada que entre els blocaires ens anem comentant llibres de lectura plaent. A més, ens permet anar compartint el que pensem, el que llegim. Tinc en compte la lectura d' Ulls verds, de la que me'n vas parlar tan elogiosament. Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Ei al blog sempre he reivindicat la literatura de Bodí!
    Jo a la llibreria procuro fer una combinació dels "meus" i dels de les "editorials", és un dia que hem d'arribar a tothom i no sempre és fàcil!

    ResponElimina
  24. Gràcies per la visita Mireia, oi que és un goig descobrir lectures pels blogs?

    Sí, Alberich, tot plegat serveix perquè facin una mica de guanys, i això està força bé. El que passa és que s'ha de treballar pel FOMENT DE LA LECTURA, en aquest sentit em va agradar un anunci (adreçat als pares i mares) de fa dos o tres anys que deia "si tú lees ellos leen"

    Sílvia sí que és ben curiós que en tants anys de llib retera poguessis estar-te de llegir novetats!!
    és normal que sempre no coincidim (ho dic perquè comentes que no et va agradar EN LLOC SEGUR i que penses que ets l'única). Jo vaig regalar EL SILENCI DELS ARBRES a una amiga i em va dir que "això no és literatura, l'he acabat i encara espero que passi alguna cosa", i en canvi a mi em va encantar!! pots provar amb EL SOROLL DE LA RESTA (bromera) o amb ULLS VERDS (columna), els dos són deliciosos (per diferents motius) i potser en aquests sí que coincidim, no se sap mai.

    ResponElimina
  25. Novesflors l'ambient que hi ha a Barcelona per Sant Jordi és magnífic. Gràcies per la visita. Ah!! que bé que coincidim amb F Bodí, si t'animes amb EN LLOC SEGUR, ULLS VERDS o QUIET ja ens diràs què tal.

    Sempre un llibre o dos a la tauleta de nit, Joana, que bé!! Gràcies a tu per passar pel racó. Una abraçada ben forta.

    Hiperión si te huyen los editores pues... A INSISTIR Y A INSISTIR, hay que ser constante y un poco cabezota! por cierto, de los libros que recomiendo tienes uno en castellano: EL SILENCIO DE LOS ÁRBOLES (creo recordar que en ALIANZA)

    Ricard al teu blog vaig endinsant-me a poc a poc en el món poètic. Gràcies

    L'Esplosada el descobriment de f Bodí te'l dec a tu. Mil gfràcies. Si per Sant Jordi combines els teus gustos amb els que les editorials fan força perquè posis en primera línia crec que has arribat a una solució força interessant i equilibrada. gràcies per la visita,

    ResponElimina
  26. No tenia ni idea que hi havia un escriptor que es deia Bodi.
    "La Por" se'm va fer llarg. Al principi molt be, és colpidora i no peca gaire de descripcions innecessaries. El PERÒ és que és "más de lo mismo" durant tot el llibre.

    "El silenci dels arbres" a mi ni fu ni fa, Eduard Marquez sembla que es preocupa mes per l'arquitectura que per bastir una historia convincent.
    Be com sembla que estic molt negatiu parlaré ara una mica mes en positiu:

    "Quiet" em va agradar.

    "ulls verds" també, el PERÒ és que hi ha lèxic d'aquell antic que no coneixia. El seu autor em sembla un narrador molt madur (tot i la seva joventut). L'he regalat dues vegades i ha agradat a les dues persones.

    no puc opinar d "en lloc segur" perquè no l'he llegit.

    Si no et sap greu Mireia deixo una recomanació jo també: Ohio Winesburg

    ResponElimina
  27. Kweilan gràcies per la visita. no sé si són bones o no les recomanacions, en qualsevol cas les faig amb tota la bona ingtenció del món.

    Anònim, gràcies per deixar-nos les teves impressions. No coincidim amb LA POR i EL SILENCI DELS ARBRES, és normal, cada persona té el seu contacte particular i únic amb el llibre i per això hi ha gustos per tot (has provat amb LA DECISIÓ DE BRANDES a veure si t'agrada més??)

    Sembla que amb QUIET i ULLS VERDS (jo també pesnso que ULLS VERDS és ideal per regalar-lo) sí que hem coincidit.
    Gràcies per la teva recomanació, i esperem que tornis aviat pel racó

    ResponElimina
  28. Per cert anònim: això que dius del lèxic jo no ho veig cam un obstacle, quan llegeixo Jesús moncada sempre necessito el diccionari al costat, però no passar res, ho faig amb molt gust!

    ResponElimina
  29. I per cert, la lectura de Quiet hauria de ser prescriptiva, un cant a l'optimisme i la vida.

    ResponElimina
  30. Fa temps que he canviat els hàbits de compra de llibres, ara ho faig seguint les recomanacions dels blogs, encara que també en llegeixo alguns dels recomanats per les llibreries com l'últim de Dan Brow. Ulls vers, el vaig comprar desprès de llegir la teva ressenya al bloc, però per raons de feina encara no l’he pogut llegir, espero fer-ho aviat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  31. Mireia, no m'he explicat bé. El que volia dir és que des que vam tancar la llibreria fa un any només he llegit dues novetats. Abans, quan tenia la llibreria, si que n'havia de llegir, de novetats.

    ResponElimina
  32. Totalment d'acord, l'Espolsada!!

    Que bé ,Rosa, tornar-te a trobar pel racó. sí, els blogs als que els hi tens confiança avui per avui són el millor referent per triar les lectures. La feina és "lo" primer, segur que ja trobaràs temps per llegir.

    Ah!!! Sílvia, ara ja t'entenc. Gràcies per la visita.

    ResponElimina
  33. Estic d'acord amb tu, però també pens que dates com Sant Jordi serveixen per apropar els llibres a gent que habitualment no llegeix i m'estim més que llegeixin un best seller a que no llegesquin.
    M'apunt les teves recomanacions

    ResponElimina
  34. Aineta benvinguda al racó. efectivamemnt, val més que la gent llegeixi best sellers abans que no llegir res, en això estem d'acord. Però quan vaig escriure aquest post jo no pensava tant en els de best sellers com en novel.les que, sense ser-ho, reben MOLTA EMBRANZIDA mediàtica i que per això apareixeran a primera línia de les paradetes. Et poso un exemple, segur que no hi faltarà a cap paradeta la darrera novel.la de F Torrent (és més, segur que hi haurà UN MUNT d'exemplars), i difícilment trobaràs cap exemplar de la darrera de F Bodí (per posar un exemple d'un altre autor valencià). Per què? perquè la de ferran Torrent és una novetat i la darrera de F Bodí ja té més d'un any. A això em referia, a que els criteris de selecció vénen molt marcats per les editorials i... que voleu que us digui perè entre llegir F Torrent (literatura d'entreteniment i poca cosa més) o llegir F Bodí, no hi ha color!!!

    ResponElimina
  35. Mireia, no m'havia adonat encara que havies retornat a la blogosfera... Ben retrobada!!!

    Coincideixo amb lo del asteroide: un plaer trobar editorials que fan la feina ben feta i et permeten el gustàs de triar els llibres quasi a ulls clucs. Fa poc he llegit "en lloc segur" i d'aqui a poc en penjaré la ressenya al blog

    ResponElimina
  36. Gràcies per la visita Viu i llegeix, sí que és un goig ASTREROIDE, qualsevol cosa que triem d'aquesta editorial podem tenir la garantia que serà literatura de qualitat. EN LLOC SEGUR precisament està recomanada en format breu en aquest post.

    ResponElimina
  37. Val. Prenc nota. Sempre és bo escoltar les veïnes llegides...,encara que no coincidim al replà.

    ResponElimina
  38. Gràcies per la teva visita al meu blog! M'encanta llegir i sempre va bé en recomanacions literàries. Salutacions d' Estocolm. Alícia

    ResponElimina
  39. Ja fa temps que vaig arribar a la conclusió que Sant Jordi és el pitjor dia de l'any per comprar llibres, sobretot si no busques les últimes novetats. M'agrada entrar a les llibreries sense cap títol al cap, i deixar-me seduir per un títol que em crida l'atenció, per la ressenya de la coberta o per una frase llegida a l'atzar entremig de les pàgines. Tinc molts llibres que han estat ells qui m'han triat com a lector. I tot aquest procés vol temps i tranquil·litat, condicions que no s'acostumen a donar el dia de Sant Jordi, en què les llibreries solen estar plenes i les parades "envaïdes" per les novetats. També és veritat que als pobles no hi solen haver aglomeracions i sempre pots trobar alguna cosa que complir amb la tradició de la diada; tot i que n'hi ha hagut unes quantes que no he comprat res. Només et queda confiar que la parella hagi tingut més paciència que tu i hagi tingut el detall de comprar-te aquell llibre que li vas comentar dies enrere... Per sort això, en el meu cas, no sol fallar.
    I posats a dir un títol, que també és novetat, em ve molt de gust llegir "Arrels nòmades" (La Campana) d'en Pius Alibek.

    Salutacions!

    ResponElimina
  40. Estic amb Aineta amb això de que sant Jordi apropa els llibres a gent que habitualment no llegeix i als que ho fem sovint doncs vaja, jo almenys gaudesc de la festa i si trob algun llibre que m'interessa el compr. Igualment és un dia meravellós :)

    ResponElimina
  41. Quines ganes de Sant Jordi! Però, com tu dius, sempre s'ha de tenir un llibre a mà. Jo últimament estic tirant de clàssics. Petons

    ResponElimina
  42. Et dono la raó, MIREIA. Jo em guio pel meu instint -passejant per la llibreria- i pels blogs. El de la Kweilan, la Bajoqueta, el teu... També m'agrada llegir coses dels bloggers que conec, com en Deric, l'Òscar... A més, al programa cada setmana presentem tres o quatre llibres i tinc el privilegi de poder comentar-los amb els escritors i saber-ne més coses. Jo sempre porto un llibre a sobre. Qualsevol espera --que a la vida n'hi ha moltes-- em semblen més suportables. Un petó, MIREIA.

    ResponElimina
  43. ... Aquest serà el tercer St Jordi recuperat i intentaré baixar a Barcelona i passejar i mirar, si el temps acompanya. M'agrada molt la Diada del Llibre i no deixo de sentir nostalgia de tot el que implica aquest dia, però els llibres els compro abans o després, en la llibreria, tranquil.lament, gaudint d'aquest vagareig entre taules -novetats- i lleixes -fons-, escollint quins llibres acabaran venint amb mi. De vegades crec que són ells els que em trien a mi, amb el seu reclam callat, recordant-me allò que he llegit o he escoltat sobre aquesta o aquella altra obra...

    ResponElimina
  44. M'encanta aquest dia, i a l'escola és viu d'una manera tan especial...
    Salut i gràcies!!!

    ResponElimina
  45. Veí, que ets un "pillu". Gràcies per la visita.

    Benvinguda, Alícia.

    Tens raó, Joan, als pobles sant Jordi sol ser més tranquil. Gràcies per la visita.

    Sí que és un dia meravellós, Caterina, la llàstima és que no es promogui més la lectura la resta de l'any...

    Marta, els clàssics són imprescindibles!

    Clar que sí, Jordi, sempre s'ha de portar un llibre a sobre!

    A mi quan vaig a la llibreria Ariadna també hi ha llibres que em trien ells a mi...

    Clar, Eva, tu ets mestra i a les escoles és viu un ambient especial! Gràcies per la visita.

    ResponElimina
  46. Gràcies per la teua visita, que ha fet possible que pugués coneixer aquest meravellós bloc teu amb tantes recomanacions iteressants.
    Respecte al que dius al post, hi soc amb tu, totalment d'acord!

    ResponElimina
  47. Mireia, Mireia... quanta feina em dones, hehe :) Espero de debò poder reprendre aviat la meva passió lectora, tan bon punt el procés de "reubicació" a Alemanya hagi acabat.

    Per cert, aquí a Berlin també celebrarem Sant Jordi, un Sant Jordi de luxe, amb en Lluís Llach i una actriu clàssica del cinema alemany: la Hanna Schygulla :-)

    Feliç Diada a tots!

    ResponElimina
  48. Mireia he vist que m'has comentat el blog però em surt tallat! Posa: Aquesta pel·l... :(

    ResponElimina
  49. Joana gràcies a tu per la visita, me n'alegro que el blog et sembli interessant. Torna sempre que vulguis.

    Ferran quina passada això de celebrer sant Jordi a Alemanya, i asobre amb en Lluís Llach!!

    Marta ara ho he vist! Coses de les noves tecnologies, disculpa'm!

    ResponElimina
  50. M'apunto els dos últims que cites, tot i que fa temps que espero Quiet de la biblioteca i no arriba mai... Gràcies per les recomanacions!

    ResponElimina
  51. Ho deia perquè m'he quedat amb la intriga de saber què deies! jeje

    ResponElimina
  52. Hola, Mireia
    Un llibre que va passar força desapercebut i que em va encantar ...

    Carranza, Andreu. Impremta Babel. Barcelona : Columna, 2009. ISBN 978-84-664-1057-1.

    Fins la propera!

    ResponElimina
  53. Hola maca, doncs ja veus que si que m'agrada la Literatura, llastima que de vegades no tinc gaire temps, però com tu dius m'agrada, quan puc, escollir jo un llibre, molt a prop de casa, hi ha una botiga de llibres descatalogats que m'encanta fer una visita de tant en tant, son llibres bonisims que potser, per pressupost no han tingut publicitat, i no els coneix la gent, i per mi son els millors :)
    gràcies per les recomanacions, els hi faré una ullada, ens anem parlan, una abraçada.

    ResponElimina
  54. Enhorabona pel bloc, per l’exhaustivitat i la dedicació i felicitats també pel seguiment que reps.
    Ja hauras vist que Arqueologia… és un blog fonamentalment de fotografia i s’hi creuen la geografia i la història. De vegades, s’hi barrega literatura.

    ResponElimina
  55. Màgia, paciència i ja t'arribarà QUIET.

    Marta ja tornaré a passar-hi

    Sandra, gràcies per la recomanació

    Lucia benvinguda.

    Arqueologia, tens un blog MOLT COMPLET, aniré visitant-lo.

    ResponElimina
  56. Per cert, Mireia, t'informe que El soroll de la resta, de Francesc Bodí, acaba de guanyar el premi de la Crítica del País Valencià atorgat per l'Institut Interuniversitari de Filologia valenciana. És un Premi que s'atorga cada dos anys a l'obra que el jurat considera la millor obra de creació (inclou poesia, narrativa curta, assaig etc...), i l'obra de Bodí ha estat la guanyadora. El que vull dir és que la crítica en aquesta ocasió sembla d'acord amb els lectors, la qual cosa no sol ser gaire habitual. En fi,suposava que us n'alegraríeu.

    ResponElimina
  57. Doncs anònim no ho sabia i sí que me n'alegro molt. Esfectivament és una bona notícia que crítica i lectors coincidim.

    ResponElimina
  58. Coincideixo plenament amb tu, Mireia. Jo no compro gairebé mai novetats editorials, sempre hi ha llibres editats fa anys dels quals tinc bones referències, i poques vegades m'equivoco quan els demano (perquè sovint els has de demanar al llibreter perquè els encarregui). A més, les llibreries d'ocasió amaguen autèntics tresors!
    Em solidaritzo, per tant, amb el que dius.
    Salutacions cordials i enhorabona per aquest blog.

    ResponElimina