comptador web

dimarts, 18 de gener del 2011

ESTIC PREOCUPADA!

Ahir el president del partit de la dreta, el Sr Mariano Rajoy, va manifestar que Espanya no és un país normal.

No és habitual que jo coincideixi amb aquest senyor, així que estic una mica preocupada. Clar que, pensem que no és un país normal però des d'una perspectiva MOLT DIFERENT.

Tinc un parell de preguntes per ell:

- És Suïssa un país normal?? Ho dic perquè allà els parlamentaris s'expressen en 4 llengües diferents (ell diu que "las lenguas son para entenderse", clar, per això un parlamentari suís alemanyoparlant i un francòfon a un corredor parlen amb anglès, però no per això s'usa l'anglès dins la cambra).

- Que n'opina que alguns diputats del Parlament de Catalunya s'expressin en castellà? Ho veu bé?

Malauradament, el senyor Rajoy no crec que entri al Racó de la Solsida, així que crec que em quedaré sense respostes...

Ah!!! I tinc una pregunta per mi mateixa, si he coincidit amb aquest senyor, he d'anar urgentment al metge de capçalera?

25 comentaris:

  1. :) Mentre la coincidència amb el Sr. Rajoy sigui vista des de l'altre punt més oposat, crec que no cal que vagis al metge... :)

    I ara que ho dius, jo també penso que no som un país normal...Bàsicament perquè no tenim un estat que ens recolzi, sinó un estat foraster que ens maltracta, sempre.

    ResponElimina
  2. Estimada Solsida: el nostre no és un país normal: el país espanyol perquè no accepta altres llengües (i, per tant, formes de veure el món) que el castellà. I el país català perquè sent una nació no en pot exercir...

    ResponElimina
  3. No t'amoïnis el que ha d'anar el metge és ell....cert no és normal que es vulgui uniformar a tothom sota la mateixa llengua i cultura ofegant la teva...també li recomanaria que viatgés a qualsevol país asiàtic...a la Índia per exemple amb més de 50 llegües oficials o cooficials en els seus respectius llocs i per cert a Barcelona mateix segon un estudi hi ha més de 250 llengües diferents...també li podríem recomanar un llibre d'Elias Canetti on explica la quantitat i diversitat de llengües amb les que va créixer....

    ResponElimina
  4. Un altre exemple de Parlament -i no és l'únic- on es poden fer intervencions en totes les llengües oficials és Bolívia -en aimara o bé quítxua... I és que la llengua treu ben bé els pitjors instints de determinats polítics...

    ResponElimina
  5. Mireia, no hi pateixis gens ni mica, doncs la batalla pedagògica la tenim perduda. És ben cert que hi ha gent que no pot entendre res del que són els drets fonamentals de les persones i els pobles. Tanmateix, potser d’aquí uns anys – espero que molts- algú els dirà que resulta més econòmic parlar en xinès mandarí que en castellà.

    ResponElimina
  6. Carme (si, tens tota la raó, no sóc pas jo qui ha d'anar al metge), Teresa Elvira, Jordi i Alberich, gràcies per la visita.

    ResponElimina
  7. Això de desviar-nos de les normes establertes no entre en el cap d'aquest senyor. Crec que és difícil que li entri. Pels messetaris no hi ha remei ni anant al metge!

    ResponElimina
  8. La normalitat d'aquest home és la que els seus van imposar durant quaranta anys. Per altra banda, a mi les engrunes del senat no em diuen res. El misteri és què hi fem, encara, amb aquesta gent.

    ResponElimina
  9. No et malacostumis a coincidir amb aquest mamarratxo, ni de conya, eh?

    ResponElimina
  10. Un país cult cuida i estima les diferents llengües. Per cert de quin senyor parles, que jo no en veig cap amb el nom que tu dius...?

    Des del far una abraçada normal.
    onatge

    ResponElimina
  11. Mireia,
    ho intentarem mai se sap que pot passar.
    Sincerament, jo aniria a un metge :P
    Una abraçada,
    e.

    ResponElimina
  12. Mireia,
    ho intentarem potser ajudarem a canviar el món.
    Sincerament jo aniria al metge :P
    Una abraçada,
    e.

    ResponElimina
  13. Mireia,
    Jo també coincideixo amb aquest senyor que dius. Haig de suposar que parla del seu país i jo li diria: Ni es normal el seu país que oprimeix el meu malgrat odiar-lo, ni ho pot ser el meu que viu lligat pel seu.
    L'homenet no m'entendria ni pel que dic ni per l'idioma en què ho dic. No té remei el tema, Mireia. Estalvia't el metge.

    ResponElimina
  14. Ves amb compte no t'hagi enganxat "el virus".
    M'ha agradat molt el teu escrit!

    ResponElimina
  15. Espanya i els espanyols no tenen remei. No hauríem de donar tant de ressó als vòmits d'aquest personal, els malalts sobre tot d'intransigència són ells.

    Joan

    ResponElimina
  16. El que no és normal és l'evident menyspreu per la llengua de tants i tants ciutadans, se suposa que del mateix estat, i que no s'alci cap veu -des de la Meseta, per exemple- que denuncii aquest menyspreu, i tothom es quedi tan ample. Un país sense contrastos, sense debat i sense acceptació de la diversitat.

    ResponElimina
  17. Glups! Precisament el meu últim post va de llengües ignorades.

    Pel que fa a llibres llegits 2010 i que m'han deixat un sabor per recordar es l'autor Khaled Hosseini de El caçador d'estels entre altres.

    ResponElimina
  18. Que el Sr. Rajoy faci d'abanderat de la normalitat diu molt i molt poc de la normalitat. Al menys de la seva.

    ResponElimina
  19. No crec que coincidir en certes opinions amb polítics que consideram oposats a les nostres idees sigui dolent. Al contrari. Segur que a més d'un li passa i no ho diu. Jo sóc la primera que no sempre opin igual als meus i no passa res. Espanya és un país estrany, molt, cert. Però estic segura que cada país té lo seu.

    ResponElimina
  20. Espanya és un país estrany, okupa, usurpador i maltractador. Que es quedin amb les seves colònies i Catalunya pugui ser el que és: lliure, encara que no els convingui als poderosos nascuts i que treballen a Catañunya.

    ResponElimina
  21. No sé perquè em sembla que venen temps duríssims! Bona reflexió, MIREIA.

    ResponElimina
  22. Tu mateixa dones una resposta quan preguntes si Suïssa és un país normal. Perquè és extrapolable a qualsevol país. Què és un país "normal"? Itàlia? França? Els Estats Units? Vietnam? Rússia?
    Què nassos és un país normal?

    ResponElimina
  23. La paraula "normal" no m'agrada. Crec que utilitzar-la, en la majoria dels casos, demostra una manca absoluta de perspectivisme. Trobarem a faltar el teu blog. Sort, mireia.

    ResponElimina
  24. Se m'ha esfumat el comentari, intentaré reproduir el que et deia.
    La paraula "normal" no m'agrada. Crec que els qui la utilitzen, en la majoria dels casos, estan mancats d'una visió amb el necessari perspectivisme.
    Trobarem a faltar el teu blog. Sort, Mireia.

    ResponElimina