comptador web

dissabte, 18 de desembre del 2010

RESUM DE L'ANY

Quan arriba desembre sempre em pregunto si he llegit tot el que m'hauria agradat. Si miro la pila de llibres pendents (que mai baixa perquè contínuament hi afegeixo llibres que vaig trobant pels vostres blogs) em dic que no, que no he llegit tant com esperava.

Però si ho penso fredament i analitzo que fins i tot m'ha donat temps de RELLEGIR dues de les novel.les que més m'havien agradat durant el 2009 (aquesta i aquesta dues PETITES JOIES que no hauríeu de deixar passar d'aquests Nadals si encara no les heu llegit), aleshores em dic que el balanç lector de l'any no ha estat pas tan malament.

Deixo algunes anotacions sobtre el 2010:
- L'etern autor pendent (encara no he llegit res d'ell, tot i tenir dues novel.les a la pila però que, no sé per què, no agafo mai) : Murakami.

- Aquells autors que "descobreixes" i que decideixes que llegiràs més novel.les que hagin escrit: Joan-Daniel Bezsnoff, Esperança Camps i Vicenç Usó.

- Aquell llibre que no és ben bé una novel.la i que t'ha semblat una meravella: LA POR

- (Es fa difícil destacar-ne només un, així que poso en el pòdium dels que més m'han agradat del 2010): LA ZONA (Sergei Dovlatov, La Breu edicions), LA CASA DE LES BELLES ADORMIDES (Kawabata, Viena Edicions) i VAN VENIR COM ORONETES (W. Maxwell, Editorial Asteroide)

- Un deisg per al 2011: que l'escriptor català que més admiro,l'Eduard Màrquez, ens obsequiï amb una nova novel.la!

I vosaltres, què em dieu de les lectures del 2010?

42 comentaris:

  1. hola Mireia en primer lloc he de dir-te que els teus excompanys de feina et trobem a faltar,
    a veure si ens veiem aviat

    Quant a les lectures jo diria que el que mes m'ha agradat de tots els que he llegit al 2010 es EL DON APACIBLE

    dels que menciones aqui i he llegit si et sembla be els puntuo: ULLS VERDS (9), LES AMNÈSIES DE DEU (Daniel Bezsonoff, aquest molt bo tambe: 8) la nota discrodant es LA POR, l'hi poso un 4 (em sap greu per que m'el vas regalar tu mireia!!)

    Oriol S. F.

    ResponElimina
  2. He tingut 'La por' a les mans un munt de vegades però sempre he acabat triant un altre llibre, serà qüestió de posar-hi remei.

    I si et va agradar 'La zona', no et perdis 'La maleta', també de Dovlàtov. Dels darrers que he llegit també recomanaria 'Octubre', de Miquel Pairolí, si t'agraden els dietaris.

    ResponElimina
  3. I em deixava 'Una terra estranya', de Jhumpa Lahiri!!!

    ResponElimina
  4. El teu 2010 lector és envejable.
    Com faig llistes tot l'any menys quan toca (és a dir; ara), em conformaré dient que aquest 2010, els moments de lectura han estat de felicitat i això és, al cap i la fi, el que busquem quan llegim.

    ResponElimina
  5. I em sembla que estàs d'enhorabona: al facebook d'empúries demanen que la gent els ajudi a triar la coberta de "L'últim dia abans de demà", la nova novel·la d'Eduard Màrquez.

    ResponElimina
  6. Oriol, ben pensat, potser LA POR no "era del teu estil", sort que altres cops sí que he encertat els llibres que t'he regalat (com EL CINQUÈ EN JOC, d'en R Davies)

    Frg sabia que sabia publicat ja LA MALETA, espero comprar-lo aviat. M'agraden els dietaris, i d'aquest n'he llegit ja més d'una bona crítica. Del D'UNA TERRA ESTRANYA sí que t'he de dir que no n'havia sentit a parlar.
    Pel que fa a l'Eduard Màrquez només havia llegit "rumors", així que GRÀCIEEEEES, espero amb candeletes una nova novel.la de l'Eduard Màrquez perquè, per mi, és un dels escriptors més grans que tenim (a l'alçada d'un Jaume Cabré o una Maria Barbal)

    I taaant, Óscar, que el que busquem és felicitat quan llegim.

    Gràcies a tots per la visita

    ResponElimina
  7. jo també comparteixo desig per el 2011 i veig que es complirà amb aquest nou llibre de l'Eduard Marquez. Ja no cal que comprem loteria, que ja ens ah tocat la sort!!
    Els meus millors llibres del 2010 han estat dos dels dos Grossmans: Vida y Destino de Vasili G i Tota una vida de David G. No han estat els únics bons però si els que més m'han impactat.

    Bones festes i que el tió et cagui molts llibres

    ResponElimina
  8. He de confessar que tinc la narrativa un xic abandonada, i més aviat em dedico a la lectura d'essaigs o treballs històrics; no es tracta d'una lectura relaxant, mostren la part més terrible de l'espècie humana. Possiblement aquest llibre que citeu "La por", serà interessant. Darrerament he llegit "Després del Reich", de Giles Macdonogh.

    ResponElimina
  9. doncs a mi ulls verds no em va agradar gaire ... vaja, no la tornaria a llegir.
    en canvi del murakami no me'n canso..
    i a la meva pila i tinc l'esperenca camps a punt :)

    ResponElimina
  10. Jo estic segura , seguríssima de que no he llegit ni la meitat del que volia llegir. Ja saps que aquest anys he descobert l'Eduard Marquez ( entre tu i la Su quasi m'hi veu obligar, gràcies per fer-ho). La pila de pendents... creixent! ;)

    ResponElimina
  11. Uf! Sou molt cultes tots. Ara giro la cara cap a la meva pila de llibres i no sé si me l'acabaré el 2011. El que em passa darrerament és que perdo moltes hores llegint per aquí a la xarxa. Bones Festes a tots!

    ResponElimina
  12. Ai,ai!Si això de llegir per buscar la felicitat ho llegeix en David de Xamfra/Xamfrà(?).
    Van venir com orenetes!L'he anat a retrobar i tot.Quin bon regust em va deixar!De la mateixa editorial En lloc segurd'en Wallace Stegner.Un cor intel·ligent de l'Alain Finkielkraut, relectura que fa l'autor de nou obres per entendre el món.Una història avorrida,essènciad'Anton Txékhov.La vida,el temps,el món,llibre-entrevista de Pere Antoni Pons a Joan F.Mira,un llarg riu tranquil de saviesa!!El vicari de Wakefield d'Oliver Goldsmith,un clàssic divertit i entranyable.Lenz,de Georg Buchner, en traducció del gran Jordi Ibañez Fanés (Una vida al carrer,La porta del darrera,nou homenatges i altres problemes...).L'últim dietari de Miquel Pairolí Octubre.Ara estic amb en David Grossman,Tota una vida etc...No ha estat un mal any,no.D'en Márquez en recordo La decisió de Brandes,Cinc nits de febrer i El silenci dels arbres a part de la presentació sui generis de La decisió de Brandes que va fer a la Laïe i que tinc dedicada :-b.De poesia no en dic res perquè lo teu és la narrativa,ara,que tu t'ho perds...Que tingueu un molt bon any farcit de molt bones lectures! La Miraculosa està bé,quin ensurt!

    ResponElimina
  13. Mireia sóc un lector molt voraç, però et podria recomanar la meua darrera lectura "L'estany de foc" de Silvestre Vilaplana.

    ResponElimina
  14. Com crec que ens passa a molts la pila dels pendents no deixa de crèixer. gràcies per les teves recomanacions cercaré n'Eduard Màrquez. Per la meva part us recoman "Quatre germanes" de Jeta Carletton

    ResponElimina
  15. M´apunte algunes de les referències que dius, i estic convençut que Murakami no et decebrà. :)

    ResponElimina
  16. Bon resum...llegir sempre és bo i enriqueix, de vegades coincidim i altres no...bones lectures Mireia ....jo potser diré alguna cosa o faré una llista de llibres llegits...no he pogut llegir tot el que voldria...almenys és la sensació que tinc...ei Bon Nadal!

    ResponElimina
  17. Viu i Llegeix, Rosa Isabel, kika, Mireia (a que ha valgut la pena descobrir l'Eduard Màrquez?), Miraculosa, Lior (bon ventall de lectures!), Manel, Aineta (vaig llegir QUATRE GERMANES i em va agradar força) i Estonetes, gràcies per la visita i per les recomanacions

    ResponElimina
  18. Ai la pila de pendents és immensa... no para de créixer... Però dels teus llibres em quedo amb Van venir com orenetes...

    ResponElimina
  19. Jo no llig tant com tu però Murakami de segur que t'agradarà. Et desitge Bones Festes i bones lectures.

    ResponElimina
  20. Me n’adono que cada vegada més ( deu ser un mecanisme inconscient) defujo la narrativa per embrancar-me en lectures d’història pura i dura (no novel•la històrica) demanaré als reis d’orient alguns llibres de narrativa per l’any vinent, tot fent ferm propòsit d’esmena, doncs sinó em deixaran carbó.

    ResponElimina
  21. Una vegada penjat el comentari anterior, me’n adono que soc el visitant 4000 del teu blog ..No has previst cap premi per això? Un somrís podria ser-ne un. :)

    ResponElimina
  22. Elvira (tens raó, sempre no es pot coincidir, clar), L'espolsada, Novesflors, Alberich (sí, tens raó ets el visitant 4 mil des que vaig posar el comptador -tot i que el vaig posar quan el blog tenia més d'un any de vida, hauré de pensar un regal per tu!!!) gràcies per la visita

    ResponElimina
  23. Jo he llegit molt poc, només anticànons. Però alguna cosa és alguna cosa. Tinc dos blocs més i m'hi dedico molt, no em queden energies per llegir, menys energies que no pas temps.

    ResponElimina
  24. Des de l'1 de Gener 2010 al 18-12-2010, són molts llibres els que he llegit. No sabria dir-te el que més petjades de les seves lletres m'han deixat. Sí et diré que m'ha decebut "Vercoquin i el Plàncton".
    En qualsevol cas, t'empenyo al fet que les teves mans recullin aquests llibres de Murakami pendent de llegir. Que els teus ulls brillin en la lectura i que el teu pensament et dicti del perquè no abans et va disposar a llegir a Murakami.
    BONES*FESTE I MITJOR ANY 2011

    ResponElimina
  25. Llegeixo molt, pel cap baix un llibre per setmana, sovint dos. De manera que no em queixo, no, de les lectures.

    ResponElimina
  26. Helena, la veritat és que llegim quan podem, jo aquest 2010 he tingut molt temps, per això he devorat almenys una novel.la setmanal, però abans havia tingut èpoques on un llibre em durava setmanes i setmanes. Gràcies per la visita.

    Manel, això d'haver pogut llegir molt és tot un luxe.
    La veritat és que no hi ha cap motiu especial que m'hagi impedit llegir algun dels 2 Murakamis, simplement que quan "baixa posicions" en la pila doncs trobo alguna recomanació per algun blog (David, Kweilan, L'Espolsada, Un altre invent, Llegeuxes o què, Viu i Llegeix, Helena Bonals, Estretadebering, Estonetes, Tinta Xinesa, Llum de dona, Sílvia Tarragó, Tonina, Màgia, Manel Alonso, Rita, etc, etc, etc, etc ) Hi ha tants blogs de gent que té tot el meu respecte com a lectors que sempre s'acaba "colant" alguna cosa que fa que els Murakami no arribin mai!!
    Gràcies pel teu comentari.

    ResponElimina
  27. Ha, ha... m'ha agradat això de fer un balanç literari d'un mateix!

    ResponElimina
  28. Jo vaig fent encara que aquest any no he tingut massa sort amb el que he llegit.

    ResponElimina
  29. Dels que t'han agradat tenc pendent el de Maxwell que m'està esperant al muntet. De la resta no he llegit res... Veig que som molts els que estam fent un repàs a l'any als blogs, amb el tema que sigui, abans d'entrar en el 2011 :)

    Bones festes!!!

    ResponElimina
  30. El mar i l’èpica de les aventures marítimes impregnen bona part de les meves lectures. N’apunto dues d’última hora: “Nosotros, los ahogados” (Salamandra), del danès Carsten Jensen, una aposta segura, encara que no tinguis una passió especial pel mar; i la que ara mateix tinc entre mans, “Leviatán o la ballena” (Ático de los libros), de Philip Hoare. És un assaig sobre la vida i el món d’aquests animals, ple de curiositats científiques, i també sobre el mite del leviatà, amb referències constants a “Moby Dick”. Confesso que la primera vegada que vaig abordar el clàssic de Melville, en una traducció castellana de José M. Valverde, vaig punxar. És una novel•la densa i carregada de simbolismes, i no resulta gens fàcil de llegir. A mi se’m va fer molt feixuga. Potser no era el moment o potser jo no estava prou madur per llegir-la. Espero que el “Leviatán” d’Hoare em doni forces per fer el segon intent de coronar aquest cim de la literatura universal.

    Bon any i bones lectures.

    ResponElimina
  31. Hola Mireia, dels que he llegit jo (n'he llegit menys dels que m'hauria agradat) els millors son:
    - "Sense Destí" -Imre Kertész (obra mestra de la literatura).
    - "L'edat de ferro" -Coetzee.
    - "El Pentateuco de Isaac" - Wagenstein.

    He llegit només tres autors catalans-valencians-mallorquins aquest any 2010, destacaria "Desfent el nus del mocador" -Ramon Erra.

    Una abraçada des de Valencia
    Abel

    ResponElimina
  32. Sempre prenc nota dels teus consells.
    Per mi, aquest any, serà difícil dir un sol nom.. però em decanto per L'Estany de foc...de Silvestre Vilaplana.

    ResponElimina
  33. Del 2010 crec que els millors que he llegit són LA MARXA RADETZKY (Joseph Roth que res te a veure amb Philip Roth) SEÑALES QUE PRECEDERÁN AL FIN DEL MUNDO (yuri Herrera), UNA EDUCACIÓ FRANCESA (Joan Daniel Bezsonoff)-aquest el vaig llegir perque fa cosa d'un mes vaig descobrir el seu blog Mireia i vaig veure que vosté ens aconsellava aquest escriptor-

    Dels que ens recomana ara vosté crec que optare pels dos que diu que ha rellegit, perque rellegir un llibre vol dir que en el seu dia ens va agradar.

    ResponElimina
  34. Galderich, és una manera com una altra de parlar de llibres. Gràcies per la visita.

    Elvira, no puc queixar-me dels visitants que tinc, no.

    Kweilan de vegades ens trobem amb lectures que no ens fan el res, però tard o d'hora ens recponciliem amb la lectura.

    Bones festes, Ariadna.

    joan, caram quin domini de la literatura relacionada amb el mar!

    Gràcies per les recomanacions Abel.

    Ja ets la segona que el recomanes, Joana, així que l'apunto.

    Anònim gràcies per les teves aportacions-propostes literàries

    ResponElimina
  35. bon material per tancar l'any, felicitats.
    bon 2011

    ResponElimina
  36. Fent balanç dels que he llegit enguany, en destacaria sobretot un per la tendresa, El cel és blau, la terra blanca d'Hiromi Kawakami. Una lectura per agrair!
    També en podria dir d'altres que m'han fet fruir força però d'aquest en destaco la sensibilitat.

    Bon any i molt bones lectures!!!!

    ResponElimina
  37. Ja veig que vas tant atrafegada llegint poesia que no tens temps de penjar cap post nou... :-)))
    Espero que hagis estat una bona minyona i el reis et portin mols llibres (de poesia :-d_ ). La Miraculosa diu que parem les sabates per reis,que aquest any es veu que venen de l'orient de debò!! Quins nervis i quins ensurts que ens fa pasar aquesta dona!

    ResponElimina
  38. Hola Mireia!
    Gràcies pels teus posts i les teves recomanacions. Enguany ha estat mogudet i m'he passat al bàndol dels llibres il·lustrats, Innocenti, Lacombe, Rebecca Dautremer... I un llibre molt recomanable, un conte per a nens i adults: "La Cenicienta que no quería comer perdices". Vaig conèixer les seves autores aquest cap de setmana per casualitats de la vida i he de dir que són genials!

    http://www.lacenicientaquenoqueriacomerperdices.com/

    Petons!

    ResponElimina
  39. Als que ens agrada llegir de fet necessitaríem una doble vida: una pels afers quotidians i qui sap si per altres menesters; l'altra per llegir i, és clar, escriure!

    Felicitats pel teu blog Mireia!

    ResponElimina
  40. Tati, Cèlia, Lior, Riardo, Lídia i Jordi, gràcies per dir-hi l vostra

    ResponElimina